torsdag 2 april 2015

Månadssammanfattning: Mars 2015

Lästa böcker:

Imposter av Jill Hathaway
The Glass Arrow av Kristen Simmons
The Sin Eater's Daughter av Melinda Salisbury
The Conspiracy of Us av Maggie Hall
A Darker Shade of Magic av V.E. Schwab
Den Lille Prinsen av Antoine de Saint-Exupéry
Den röda pyramiden av Rick Riordan
Ice Study av Maria V. Snyder
Shadow Study av Maria V. Snyder
Orange is the New Black: Mitt år i ett kvinnofängelse av Piper Kerman
Black Ice av Becca Fitzpatrick
Den unga eliten av Marie Lu**
The Winner's Crime av Marie Rutkoski
Vanishing Girls av Lauren Oliver
The Orphan Queen av Jodi Meadows
Tredje principen av Anna Jakobsson Lund
The Storyspinner av Becky Wallace
Paper Towns av John Green
Farlig Förmåga av Jessica Spotswood**
Stjärnmärkt av Jessica Spotswood
Systrars Öde av Jessica Spotswood

**omläsning, fast på svenska den här gången

Antal: 21
Mellanböcker/Noveller: 1
Omläsningar: 2
Svenska: 9
Engelska: 12
Snittbetyg: 7.76

Bästa bok: The Storyspinner av Becky Wallace
Sämsta bok: -
Största överraskning: Vanishing Gilrs av Lauren Oliver & The Winner's Crime av Marie Rutkoski
Största besvikelse: -


Kommentar: Mars har varit en riktigt bra läsmånad, och jag har läst så himla många bra böcker. Åtta stycken böcker har fått betyget 9 eller högre, och bäst av alla var The Storyspinner av Becky Wallace vilken är årets första 10 poängare och som jag rekommenderar alla som gillar fantasy att läsa. Vanishing Girls av Lauren Oliver och The Winner's Crime av Marie Rutkoski blev månadens överraskningar, och jag älskade båda betydligt mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Lite kul är också att i månadsrapporten för Mars 2014 så var Panic av Lauren Oliver och The Winner's Curse av Marie Rutkoski månadens besvikelser. Så det är kul att se hur det kan ändras.
Den enda boken som inte föll mig i smaken den här månaden var Tredje principen av Anna Jakobsson Lund. Men eftersom jag tror att lite kan ha berott på mig och inte på boken så tvekar jag för att utnämna den till månadens sämsta. Det fanns inte heller någon bok som var en stor besvikelse, så jag hoppar över även den kategorin idag.

Jag har inte planerat att läsa något särskilt i April. Däremot fyller jag år i slutet av månaden och hoppas på att få några bokiga presenter.

Vad ska du läsa i April? Och vilken var din favoritbok i Mars?

6 kommentarer:

 1. Jag blir alltid lika imponerad av hur många böcker du läser! Kul med serier som tar en vändning och den andra boken är bättre en den första. :) Favoritboken i mars var den Röda pyramiden. Nu i april ska jag läsa ut två böcker jag redan börjat på och sedan förhoppningsvis läsa Den unga eliten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack. :) Ja, visst är det? Och jag är så glad att uppföljaren var så himla mycket bättre eftersom jag gärna ville tycka om serien. Den röda pyramiden gillade jag också mycket, och Den unga eliten är helt fantastiskt bra, så hoppas att du kommer att tycka om den! :)

   Radera
 2. Jag gillade faktiskt Tredje principen efter en seg inledning tog den sig.

  I april ska jag läsa... Hm... Böcker? :) brukar vara jätteplanerande men har blivit superspontan i läsningen just nu vilket känns väldigt härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag vet att många andra gillade den, så det är därför jag tror lite att det kanske bara var jag. Även om jag hade önskat mig mycket fler förklaringar gällande världen och så än bara de få man fick. :/
   Haha, då önskar jag dig lycka till med böckerna och hoppas du hittar några nya favoriter. :)

   Radera
 3. You're making me want to read Story Spinner so badly! I'm going to have to pick it up sometime this month. As for this month, I'm hoping to FINALLY get to Steelheart, of course I think I said the same thing at the beginning of last month. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. The Storyspinner was freaking awesome. You need to read it! :) Oh, and Steelheart's great as well. I do hope you get to read it soon. ;)

   Radera