söndag 26 april 2015

The Storyspinner - Becky Wallace

Titel: The Storyspinner
Författare: Becky Wallace
Serie: The Keeper's Chronicles #1
Sidor: 417

In a world where dukes plot their way to the throne, a Performer’s life can get tricky. And in Johanna Von Arlo’s case, it can be fatal. Expelled from her troupe after her father’s death, Johanna is forced to work for the handsome Lord Rafael DeSilva. Too bad they don’t get along. But while Johanna’s father’s death was deemed an accident, the Keepers aren’t so sure.

The Keepers, a race of people with magical abilities, are on a quest to find the princess—the same princess who is supposed to be dead and whose throne the dukes are fighting over. But they aren’t the only ones looking for her. And in the wake of their search, murdered girls keep turning up—girls who look exactly like the princess, and exactly like Johanna.

With dukes, Keepers, and a killer all after the princess, Johanna finds herself caught up in political machinations for the throne, threats on her life, and an unexpected romance that could change everything.


Att jag från början var lite osäker på om jag ville läsa den här boken eller inte var verkligen ett stort misstag från min sida, och jag är så oerhört glad över att jag beställde hem den. För det här är en av de bästa böcker jag någonsin läst, och jag absolut älskade den.

Jag vet inte ens om jag har ord för att recensera boken, men jag ska iallafall göra ett försök. Redan från första sidan så fastnade jag för boken, och handlingen var verkligen helt enastående. Jag älskade de korta kapitlen ur olika personers perspektiv, det var distinkta berättarröster trots flera karaktärer och handlingen var full av spänning, romans och magi. Det är verkligen något alldeles särskilt med hur Becky Wallace berättar sin historia och jag låg vaken på tok för länge igår kväll bara för att jag inte kunde slita mig från boken. 

Det finns som jag redan nämnt en hel del karaktärer i den här boken. Mestadels är det dock Johannas berättelse, och jag absolut älskade henne. Hon var smart, tuff, älskvärd och rolig. Jag älskade även Rafi och realtionen mellan honom och Johanna var så himla perfekt. Jag gillar hur de nästan hatar varandra från början, men att man sedan långsamt lär känna och börjar respektera varandra. Jag gillade dessutom alla Keepers mycket, och allra helst Pira, trots sin trulighet, var min favorit. Och jag kan inte heller låta bli att nämna Dom, Michael och Joshua, vilka var fantastiska bi-karaktärer.

Slutet var väldigt intensivt. Det var fullt av spänning och vissa saker krossade mitt hjärta i småbitar. Och samtidigt som jag inte har velat vara utan den här underbara boken i en sekund till, så kan jag inte heller låta bli att ångra att jag inte väntade med att läsa den. För jag behöver dess fortsättning NU! 

The Storyspinner överraskade mig verkligen, och det var länge sedan jag blev så förälskad i en berättelse. Becky Wallace trollband mig från den första till den sista sidan, och om någon är en äkta Storyspinner så är det hon. Jag rekommenderar den här boken till absolut ALLA, och jag hoppas att min recension har övertygat åtminstonde några utav er att plocka upp den. 


10 / 10

10 kommentarer:

 1. Jag har inte hört om den förrän du nämnde den, men man blir ju såklart nyfiken när du gett den fullpoäng ;) Får sätta den i köpkorgen någon dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag helt klart att du ska göra! Och jag hoppas att du gillar den om du läser den. :)

   Radera
 2. Åh, jag vill läsa den här boken såååå mycket! Och din recension gjorde ju inte mitt habegär mindre direkt. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad kul! Den är så himla bra, jag hoppas att du får läsa den snart. :)

   Radera
 3. Du har övertygat mig i alla fall! Den verkar ju hur bra som helst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Emma! Den är verkligen alldeles fantastiskt bra, så jag hoppas att du får läsa och tycka om den snart. ;)

   Radera
 4. Jeg leser denne boken nå, og delte et lite sitat fra boken på min bokblogg i går :) Jeg liker den godt, men er usikker på om jeg ender opp med å elske den. Ha en super uke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul. Jag hoppas iallafall att du fortsätter att gillar den. Och tack detsamma! :)

   Radera
 5. Blir minst sagt nyfiken! Får noga lägga till den på listan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad kul. Jag hoppas att du läser den någon gång. :)

   Radera