fredag 3 april 2015

Origin - Jessica Khoury

Titel: Origin
Författare: Jessica Khoury
Serie: Corpus #1 (ingen sammanhängande serie, utan uppföljarna är companion böcker som utspelas i samma värld)
Sidor: 394

Pia has always known her destiny. She is meant to start a new race, a line of descendants who will bring an end to death. She has been bred for no other purpose, genetically engineered to be immortal and raised by a team of scientists in a secret compound hidden deep in the Amazon rainforest. Now those scientists have begun to challenge her, with the goal of training her to carry on their dangerous work.

For as long as she can remember, Pia’s greatest desire has been to fulfill their expectations. But then one night she finds a hole in the impenetrable fence that surrounds her sterile home. Free in the jungle for the first time in her life, Pia meets Eio, a boy from a nearby village. Unable to resist, she continues sneaking out to see him. As they fall in love, they begin to piece together the truth about Pia’s origin—a truth with nothing less than deadly consequences that will change their lives forever.


Den här boken släpptes 2012 och redan då ville jag läsa den. Men sen hamnade den längre och längre ner på att läsa listan, och det har dröjt ända tills nu för mig att läsa den. Och som vanligt med böcker jag väntat länge med så ångrar jag mig, för givetvis gillade jag Origin riktigt mycket.

Handlingen i den här boken är ganska långsam, och egentligen så händer det faktiskt inte särskilt mycket. Trots det så var jag väldigt förtjust i den och handlingen var det jag gillade mest med boken. Den utspelar sig i Amazonas regnskog och jag fann det så fascinerande. Själva vetenskapen som tas upp i boken gillade jag också, och jag tycker att författaren har fått till förklaringarna riktigt bra.

Av karaktärerna så gillade jag Pia mycket. Hon var så intressant, och hade en oerhört bra utveckling. Eio tyckte jag tyvärr lite sämre om, och trots att deras relation faktiskt fick tid på sig att utvecklas så kändes den ändå aningen för snabb. Relationen i sig var dock ändå fin och det var aldrig så att den störde mig. Av de övriga karaktärerna så fastnade jag inte för någon, och om man läser boken så har det nog sina förklaringar varför..

Origin var en småspännande och mysig bok som jag gillade mycket. Slutet var oerhört bra, och jag är mer än nöjd att lämna Pia här. Självklart så är jag mycket intresserad av att läsa de båda companion böckerna som finns, och Origin är en bok jag gärna rekommenderar.

7,5 / 10

2 kommentarer:

  1. Mys, har som du suktat efter den länge, sen innan den släptes =) blir lite sugen på att testa nu då!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den var faktiskt riktigt bra, om än lite långsam. Jag hoppas att du gillar den om/när du läser den. :)

      Radera