fredag 15 maj 2015

Minirecensioner x 2

Titel: Systrars Öde
Författare: Jessica Spotswood
Serie: Systrarna Cahill #3
Sidor: 360

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer. 

Febern skördar offer i New London och Cate skulle kunna bota människor, men inte utan att avslöja sin kraft för Brödraskapet och själv riskera livet. De har redan avrättat många misstänkta häxor.

Som om det inte vore nog måste Cate dessutom försöka få Finn att minnas vad de hade tillsammans. Efter Mauras svek har Finn inget minne av Cate längre. Och Tess syner blir allt starkare, profetian om att en Cahillsyster kommer att döda en annan verkar inte längre osannolik.


Efter att ha läst Stjärnmärkt så plockade jag genast upp Systrars Öde. Efter den cliffhangern var jag bara tvungen att ha mer och jag tycker att Systrars öde var en riktigt bra avslutning på serien. Handlingen var väldigt spännande och jag gillade den mycket. Karaktärerna var dock lite mer sisådär och jag hade problem med både Cate och Maura. Cate för att hon hela tiden tyckte synd om sig själv och hade problem att agera, och Maura för att hon var en fruktansvärd bitch. Slutet var dock väldigt bra, och jag hade, markera för spoilers --> inte alls räknat med att det var Maura som skulle dö. Sedan första boken har jag varit övertygad om att det var Tess som var den som skulle dö. Tyvärr påverkade det mig inte alls känslomässigt eftersom Maura varit så bitchig senaste tiden. Jag kände mig mest bara lättad över att äntligen få slippa hennes drama, spoiler slut. 

I det stora hela så har den här serien varit en mycket bra läsupplevelse, och jag är glad över att äntligen fått avsluta serien. Jag rekommenderar den gärna till dig som är sugen på magi, romans och systerskap.

7,5 / 10

Titel: The Infinite
Författare: Lori M. Lee
Serie: Gates of Thread and Stone #2
Sidor: 360

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

Kai always believed the only danger to the city came from within. Now, with a rebel force threatening the fragile government, the walls have become more of a prison than ever.

To make matters worse, as Avan explores his new identity as an Infinite, Kai struggles to remind him what it means to be human. And she fears her brother, Reev, is involved with the rebels. With the two people she cares about most on opposite sides of a brewing war, Kai will do whatever it takes to bring peace. But she’s lost her power to manipulate the threads of time, and she learns that a civil war might be the beginning of something far worse that will crumble not only Ninurta’s walls but also the entire city.


Först och främst så måste jag ju säga något om omslaget. Jag menar, kolla så snyggt det är! I övrigt så var The Infinite snäppet bättre än sin föregångare, och även om jag fortfarande har frågor om världen och liknande, så har jag lättare att släppa det här. Handlingen var oerhört spännande och det var nästan omöjligt att sluta läsa när jag väl kommit igång. Av karaktärerna så är jag väldigt förtjust i både Kai, Reev och Mason, men däremot har lite problem med Avan i den här boken. Av förklarliga skäl, kanske, men ändå.

Slutet var väldigt spännande, och jag längtar oerhört efter nästa bok. Rekommenderas varmt.

8 / 10   

4 kommentarer:

 1. "The Infinite" verkar spännande!

  SvaraRadera
 2. Vi har taggat dig i Liebster Award! Du kanske redan har blivit taggad förut, så du behöver inte svara om du inte orkar, men här finns inlägget :) http://bokzoem.blogspot.se/2015/05/liebster-award-2015-zozzo.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag ska försöka göra den så snart jag kan. :)

   Radera