torsdag 5 november 2015

Jag hjärta Modernistas vårkatalog

Som så många andra så håller jag ivrigt koll efter bokförlagens nyheter, och Modernista är alltid en av mina favoriter. Och deras vårkatalog är verkligen så fantastisk att jag faktiskt måste skriva ett inlägg om den. 


Rosensällskapet av Marie Lu är ett måste, trots att jag redan läst den på engelska. Jag gillade faktiskt den svenska översättningen av Den unga eliten bättre än vad jag gjorde med originalet, och jag är väldigt nyfiken på om jag skulle tycka samma som om den här. Plus att själva boken är makalöst bra. Utkommer i mars.
Ormens skugga av Rick Riordan kommer att vara ett av mina mest efterlängtade boksläpp nästa år, och jag absolut avgudade Eldtronen. Längtar så efter att få se hur allt kommer att sluta.
Utkommer i februari.
Vem som helst utom Ivy Pocket av Caleb Krisp verkar vara en oerhört söt bok, och jag vill mer än gärna läsa den. Utkommer i februari.


Men mest nöjd är jag givetvis med att Glastronen av Sarah J. Maas ÄNTLIGEN kommer på svenska. Ni som följer min blogg vet väl redan att det här är min absoluta favoritserie (efter Harry Potter), och jag har redan läst den här boken tre gånger. Den blir bara bättre och bättre för varje gång, och jag kan knappt vänta på att även få läsa den på svenska (min recension av boken finns för övrigt här för den som behöver övertalning ;)). Utkommer i April.

Så ja, nästa år ser onekligen ut att börja bra. Är ni intresserad av någon av böckerna? Mest efterlängtade översättning nästa år? Och kommer ni att läsa Glastronen?

6 kommentarer:

 1. Längtar, längtar, längtar efter att få läsa Glastronen! (Har också freakat ut över att vi snart får den på svenska: http://www.bokentusiasten.se/2015/10/efterlangtad-varutgivning-glastronen.html) Verkar vara en sådan grym serie! April kan inte komma fort nog! :)

  Och vilken lättnad att Modernista bytte ut det där tacky The Rose Society-omslaget med vargögonen till detta! ;)

  Kom vår, kom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag såg ditt inlägg också. Kul att du är taggad, det är helt klart en alldeles enastående bok. Hoppas att du kommer att tycka om den. ;) Åh, ja. Jag gillar det svenska omslaget bertydligt bättre. Var inte heller särskilt förtjust i vargögonen.

   Radera
 2. Jag är väldigt taggad på Glastronen! Ska bli kul och se om den är lika bra som på engelska :) Ska nog läsa om hela Throne of Glass serien snart faktiskt :) Och vill även läsa Ormens Skugga, men först ska nog läsa Eldtronen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med! Och jag blev så sugen att läsa om serien nu, trots att det bara var cirka tre månader sedan sist. Eldtronen var jättebra, så jag hoppas att du ska tycka om den! :)

   Radera
 3. Åh, jag blev SÅ glad när du sa att ToG skulle komma ut på svenska! Modernista fortsätter verkligen att leverera fantastiska serier, och jag vill definitivt läsa den på svenska också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag med! Det är ju verkligen på tiden.. :)

   Radera