söndag 1 november 2015

Månadssammanfattning: Oktober 2015

Lästa böcker:

The Scorpion Rules av Erin Bow 
Six of Crows av Leigh Bardugo 
Imaginary Girls av Nova Ren Suma 
Fangirl av Rainbow Rowell*
The Sword of Summer av Rick Riordan
Carry On av Rainbow Rowell
Daughters unto Devils av Amy Lukavics 
A Madness So Discreet av Mindy McGinnis 
The Rose Society av Marie Lu 
The Next Together av Lauren James
The Rest of Us Just Live Here av Patrick Ness
Ice Like Fire av Sara Raasch
Ty riket är ditt av Therése Granwald
Wolf by Wolf av Ryan Graudin
Shadow and Bone av Leigh Bardugo*
Siege and Storm av Leigh Bardugo*
Ruin and Rising av Leigh Bardugo*
The Stars Never Rise av Rachel Vincent

*omläsning

Antal: 18
Omläsningar: 4
Svenska: 1
Engelska: 17
Snittbetyg: 8.17

Bästa bok: The Scorpion Rules av Erin Bow, Six of Crows av Leigh Bardugo 
& The Sword of Summer av Rick Riordan
Sämsta bok: -
Största överraskning: A Madness So Discreet av Mindy McGinnis
Största besvikelse: The Next Together av Lauren James


Kommentar: Jag har läst så mycket bra böcker i Oktober, och fått flera nya favoriter. Jag har inte ens läst någon dålig bok, utan allt har mer eller mindre fallit mig i smaken. Bästa bok var svårt att utse, men The Scorpion Rules av Erin Bow, Six of Crows av Leigh Bardugo & The Sword of Summer av Rick Riordan fick alla samma betyg och förtjänar utnämningen.
Största överraskning blev A Madness So Discreet av Mindy McGinnis, vilekn var så mycket bättre än vad jag först förväntat mig, och största besvikelse blev The Next Together av Lauren James som jag hade hoppats på lite mer av.

I övrigt så har Oktober varit en riktigt bra månad. I torsdags var jag i Sthlm och träffade Leigh Bardugo på PunktMedis, vilket var en alldeles fantastisk upplevelse. Jag är nog fortfarande lite starstruck. Plus att jag hade en jättemysig dag med Cecilia innan, köpte en del böcker, och åt middag med ett gäng charmiga människor och en hel del bokprat på kvällen. Så kul att träffas! <3
Sen var jag på Naturhistoriska riksmuseet (Jurassic Park - could happen) och Skansen Akvariet med min syster. Så har haft en superhelg. :)

I November har jag inget särskilt inplanerat, men hoppas på att hinna läsa en del. Högst på att läsa listan står Illuminae, Neverseen och Black Widow: Forever Red.

Vad har du gjort i Oktober? Vilken var din favoritbok? Och vad ska ni läsa i November?

 

6 kommentarer:

 1. 18 böcker på en månad?? Förstår inte hur du hinner :) Ser ut och vara många bra böcker iaf, och fina bilder också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag läser ganska snabbt. Och lägger inte ner så mycket tid på andra saker.. :) Det var många bra böcker, jag rekommenderar nog de allra flesta. Och tack så mycket! :)

   Radera
 2. Det var verkligen så kul att träffa dig, det måste vi verkligen göra igen! Och jag håller med dig, jag är nog också fortfarande lite starstrucked, kan inte riktigt fatta att vi faktiskt har träffat Leigh Bardugo haha :) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, det tycker jag verkligen. Och det var så kul att (äntligen) får träffa dig. Jag blir nästan lite starstruck p.g.a. det med. :P Haha, eller hur? Jag får liksom nypa mig själv emellanåt för att förstå att det är sant. :)

   Radera
 3. Sounds like you had a really awesome month! My favorite book read was tied between Carry On and Sword Of Summer because...ah! So awesome. Besides that I think all together I read maybe 5 books? I've been slumping most the month. i thought Sword Of Summer and Carry On would help but when I finished them my slump just got even worse!

  Hope you have another awesome month! I'm most looking forward to Winter(both the book and the season actually)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, it was awesome. :) I loved Carry On, but not as much as The Sword of Summer. But I've read so many 5 star reads this month, it was hard to chose which I loved the most. Oh, and I hate those reading slumps after you've read something amazing. Shouldn't be possible. I hope you get through it asap. :)
   Thanks, you too. I've only read Cinder so far, but I'm planning on reading the whole series some time during the Winter (pun not intended). I hope you'll love it though. :)

   Radera