fredag 4 december 2015

Dark Heart of Magic - Jennifer Estep

Titel: Dark Heart of Magic
Författare: Jennifer Estep
Serie: Black Blade #2
Sidor: 321

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.  

As a thief, I stick to the shadows as much as possible. But when the head of the Sinclair Family picks me to compete in the Tournament of Blades, there's no escaping the spotlight—or the danger.

Even though he's my competition, Devon Sinclair thinks I have the best shot at winning what's supposed to be a friendly contest. But when the competitors start having mysterious "accidents," it looks like someone will do anything to win—no matter who they hurt.

As if I didn't have enough to worry about, mobster Victor Draconi is plotting against Devon and the rest of my friends, and someone's going around Cloudburst Falls murdering monsters. One thing's for sure. Sometimes, humans can be more monstrous than anything else...
 


Jennifer Estep har skrivit en av mina absoluta favoritserier (Mythos Academy) och sedan dess är hennes YA böcker ett måste på min att läsa lista. Dark Heart of Magic är andra boken i Black Blade serien, och även om den inte alls lever upp till samma standard som Mythos Academy, så är det ändå en riktigt bra bok.

Handlingen är spännande, och jag gillar verkligen kombinationen av magi och maffia. Tyvärr tror jag dock att mina förväntningar är orimligt höga, och det är därför jag inte fastnar helt fullt för serien. Medan jag läser är jag dock väldigt inne i boken och jag älskade slutet. Vissa saker var på tok för lätta att lista ut, men som sagt, i det stora hela så är det en väldigt bra bok.

Karaktärerna är härliga och jag gillar Lila mycket. Hon är charmig och fascinerande. Jag är också väldigt förtjust i Devon och deras relation, och jag gillar särskilt att det har varit tjejen som varit tveksam till romansen istället för killen. Även bi-karaktärerna är helt okej, även om det inte är någon som står ut så där särskilt.

Dark Heart of Magic är en bra bok. Spännande, snabbläst och smårolig. Definitivt ett måste om man gillar urban fantasy, och personligen ser jag mycket fram emot sista delen som kommer nästa år. 

8 / 10  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar