lördag 19 december 2015

Minirecensioner x 2

Titel: Den sovande och sländan
Författare: Neil Gaiman, illustrerad av Chris Riddell
Serie: -
Sidor: 72

Drottningen nås kvällen innan sitt bröllop av budet om en djup sömn som sprider sig som en pest i grannlandet, och som förvandlar invånarna till sömngångare. Drottningen, som en gång stått öga mot öga mot liknande ondska, som försatte henne sovande i en glaskista under ett helt år, beslutar sig att komma till undsättning. Med sina tre trogna följeslagare beger hon sig ut på en resa och ett äventyr som förändrar allt. Även en drottnings framtid och öde...

Jag lånade genast hem Den sovande och sländan när den kom in på jobbet. Jag har bara hört bra saker om den, så förväntningarna var ganska höga. Och visst är det en fantastiskt fin bok. Bilderna är makalöst vackra, jag gillar twisterna i berättelsen, och slutet var väldigt bra. Dock hade jag gillat den ännu mer om det hade varit --> en lesbisk krälekshistoria om hur en prinsessa räddade en annan, vilket jag liksom först trodde att det skulle vara, spoiler slut. Så jag är lite imponerad och lite besviken på samma gång. Men helt klart en väldigt bra bok, väl värd att läsa. Rekommenderas.

7,5 / 10

Titel: Skärvor av minnen
Författare: Laurie Halse Anderson
Serie: -
Sidor: 367

De senaste fem åren har Hayley och hennes pappa Andy flyttat runt i USA utan att någonsin stanna tillräckligt länge på en och samma plats för att Hayley ska hinna rota sig, gå i skolan eller skaffa vänner. Andy är gammal krigsveteran och varje dag försöker han fly minnena av krig, smärta och död som plågat honom ända sedan han återvände från Irak och Afghanistan.

Nu är de tillbaka i staden de en gång kallade sitt hem, för att Hayley ska kunna gå klart skolan. Där möter hon Finn, killen som vägrar låta henne vara i fred och som långsamt bryter igenom de skyddande murar hon byggt upp.

En stark berättelse om en pappa som lider svårt av PTSD, en ung tjej som försöker bära världen, smärtan och alla hemligheter på sina axlar, och det käns lomässiga kaos som det resulterar i.


Jag har tidigare läst Säg något (eng. Speak) av författaren och gillade den riktigt mycket. Så givetvis har jag varit smått nyfiken på att läsa mer. Skärvor av minnen var en hjärtskärande historia, men det var samtidigt något som fattades för att jag skulle älska den. Jag gillade både handlingen och karaktärerna, men som sagt, något fattas. Jag har egentligen inte så mycket mer att säga. Visst är boken värd att läsa om man är intresserad, och jag skulle nog kanske rekommendera den. Hoppas bara att ni faller mer än vad vad jag gjorde.

6 / 10 

4 kommentarer:

 1. Åh älskar älskar Neil Gaiman! Han är en av mina favoritförfattare! :)
  Vill verkligen läsa Den sovande och sländan. Men läste din spoiler och jag håller sååååå med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också Neil Gaiman. Och Den sovande och sländan var jättebra. Hoppas du får läsa den snart. :)

   Radera
 2. I'm realy interested in the Neil Gaiman book so I'm glad to see you enjoyed it! I've actually never read anything of his though... I started one and never finished it. But I want to try again! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yeah, you should definitely give him another chance. And this book is gorgeous, so I'm recommending giving it a try. And I hope you'll like it if you do read it. :)

   Radera