fredag 18 december 2015

My Invisible Boyfriend - Susie Day

Titel: My Invisible Boyfriend
Författare: Susie Day
Serie: -
Sidor: 275

Heidi has the perfect solution to her popularity problems - a fake boyfriend. She's even made him an Internet profile that makes him look like a motorcycle-riding, poetry reading bad boy. *swoon* Heidi's friends are so impressed they start emailing Heidi's fake boyfriend with their problems . . . including their problems with Heidi.

As if that weren't bad enough, a delicious and possibly single person called "A Real Boy" emails Heidi to say he knows the truth. Can Heidi escape from her world wide web of lies? Or will her chance at romance disappear faster than you can type gtg?


Jag blev väldigt nyfiken på den här boken när den kom in på jobbet. Jag älskade ju Kasie Wests The Fill-In Boyfriend, och konceptet här kändes ju ganska liknande. Tyvärr tycker jag dock inte att My Invisible Boyfriend var ens i närheten av samma klass, och för min del så var den tyvärr inte så mycket mer än en okej läsupplevelse.

Handlingen var lite småcharmig sådär, och jag gillade Heidis quirkiness och fangirl personlighet. Men det var även mycket jag störde mig på och till sist var allt bara så överdrivet. Och själva grejen är att ingenting skulle ha hänt om inte Heidi ställt till det för sig själv hela tiden. Dessutom hade jag stora problem med hur boken var skriven och mycket kändes bara så fel. Plus att hon hela tiden kallade sina föräldrar för the Mothership och Dad Man. Jag menar, seriöst?!

Karaktärerna var väldigt sisådära. Som jag nämnde tidigare så fanns det vissa saker jag gillade med Heidi. Men mestadels var hon bara för barnslig för mitt tycke. Bi-karaktärerna kändes alla väldigt platta och stereotypiska, men om jag måste välja en favorit så säger jag Fili. Men nej, karaktärerna var inget för mig.

My Invisible Boyfriend passar nog bäst för folk i de yngre tonåren, och som inte är så vana läsare. Personligen så förväntar jag mig mer av en bok, och just därför slutar den här upp som något av en besvikelse. Tyvärr.

4,5 / 10  

2 kommentarer:

  1. Åh, själva upplägget lät intressant. Men synd att den inte höll. Så tråkigt när bäcker ändå har ett intressant koncept men sen inte lever upp till den genom karaktärerna och så. ^^;;

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Jag var nog aningen för gammal för den är känns det som. Lite tråkigt, men jag hade hoppats på mer. :/

      Radera