fredag 23 december 2016

Astrid: Vulkanmånens kult - Kim W. Andersson

Titel: Astrid: Vulkanmånens kult
Författare: Kim W. Andersson
Serie: Astrid #1
Sidor: 120
Recex: Ja

Hon var bäst i klassen. Den galaktiska koalitionens toppstudent. Hennes framtid var utstakad och hennes mål var inom räckhåll. Hon skulle bli en av koalitionens elitagenter: en Galaktisk fredsskipare.
Nu, ett år senare, driver hon genom rymden och tar skitjobb för usel betalning. Utskämd, vanärad och utan någon chans att nå sin dröm – tills hon får ett specialuppdrag från sin forna kommendör. Tillsammans med sin gamla klasskamrat Ulf och skolan nya stjärnskott Isobel, måste Astrid bekämpa jättelika insekter, en brutal kult och uråldrig ondska på en okänd vulkanisk måne.
Ska hon lyckas med sitt livsfarliga uppdrag, och få en ny chans att tillhöra galaxens främsta?
 


Först och främst så vill jag ge ett stort tack till Apart Förlag för recensionsexemplaret; tack så mycket! 

Jag har tidigare läst Alena av Kim W. Andersson och älskade den (har även båda volymerna av Love Hurts hemma), så jag har självklart varit väldigt nyfiken på Astrid. Och jag blev mer eller mindre överlycklig när jag fick frågan om jag vill ha ett recex. Så det var med stora förväntningar jag började läsa, och jag kan helt klart säga att Astrid levde upp till dessa.

Handlingen var jättespännande. Det är galaktiska rymdäventyr med en otroligt charmig huvudkaraktär. Jag fastnade genast för Astrids äventyr, och tycker att både början och slutet var fantastiska. Kim W. Anderssons tecknarstil är dessutom en jag tycker oerhört mycket om, och jag gillade verkligen färgerna i albumet.

Det enda jag hade önskat är ett svar på vem som fick det att se ut som att Astrid hade fuskat på proven. Det var en sådan genomgående grej, och jag hade behövt åtminstonde en liten ledtråd här. Men, men..om inte annat så får det mig att längta halvt ihjäl mig efter nästa del. Så alltid något! 

Astrid: Vulkanmånens kult var ett sanslöst spännande rymdäventyr. Snyggt tecknat, och där jag verkligen ser fram emot att få läsa mer. Rekommenderas varmt.


8,5 / 10 

2 kommentarer:

  1. Kul att du gillade den. :) Jag ser fram emot att läsa den ännu mer nu :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Jag hoppas att du får läsa och tycka om den snart. :)

      Radera