lördag 10 december 2016

Black Widow: Red Vengeance - Margaret Stohl

Titel: Black Widow: Red Vengeance
Författare: Margaret Stohl
Serie: Black Widow #2
Sidor: 438

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.  

BLACK WIDOW: RED VENGEANCE is the action-packed sequel to the instant New York Times best-seller, BLACK WIDOW: FOREVER RED, penned by #1New York Times best-selling author Margaret Stohl. This time, Stohl takesreaders inside the minds of Marvel's most cunning and dangerous spies-BlackWidow and Red Widow-delving deeper into their powers and will reveal more thanever before about the infamous assassin and her fledgling hero-in-training.

Jag läste den första boken om Black Widow förra året och tyckte så mycket om den. Givetvis har denna fortsättning varit ett måste på min att läsa lista, och jag kan glatt meddela att det var en riktigt bra uppföljare.

I första boken förvånades jag av att Ava och Alex hade en sådan stor plats, allra helst eftersom jag förväntade mig att boken skulla handla om Natasha. Men här alternerar kapitlen mellan Natasha och Ava, och jag älskar att få mer av Black Widows historia. Handlingen var spännande och full av action, men samtdigt måste jag erkänna att jag tycker att första boken var snäppet bättre. Jag älskar dock alla S.H.I.E.L.D. dokument, all bakgrund, korta gästspel av andra Marvel karaktärer (särskilt Carol Danvers being a badass). Black Widow: Red Vengeance är oerhört fängslande och full av snygga actionscener.

När det kommer till karaktärerna så älskar jag Natasha. Och Ava är väldigt härlig. Men jag är aningen besviken på att båda spenderar ganska stor tid med att tycka synd om sig själva. Kanske förståeligt, efter allt som hände i förra boken, men det irriterar mig ändå lite för jag känner att det har inte plats i en sådan här bok. Som jag nämnde ovan så har flera kända karaktärer bi-roller här, och jag gillar helt klart Tony Starks roll, och vänskapen mellan honom och Natasha är superb.

Black Widow: Red Vengeance var riktigt bra. Full av action, spänning och härliga karaktärer. Och det där slutet måste väl garantera en tredje bok? Pretty, please?!


8 / 10 

2 kommentarer:

  1. Lockande recension, samtidigt som den enda boken jag läst av Stohl fick en ynklig etta i betyg... Undrar om jag ska våga ge henne ett försök till ändå kanske.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ju tyckt om allt jag läst av Stohl, så jag vet inte om jag kan ge rätt råd här. :P Men gillar man Black Widow så är detta definitivt en intressant serie. :)

      Radera