tisdag 24 juni 2014

Scorched - Mari Mancusi

Titel: Scorched
Författare: Mari Mancusi
Serie: Scorched #1
Sidor: 340

Trinity
Don’t leave me here... It starts with a whisper. At first Trinity thinks she’s going crazy. It wouldn’t be a big surprise—her grandpa firmly believes there’s a genuine dragon egg in their dusty little West Texas town. But this voice is real, and it’s begging for her protection. Even if no one else can hear it...

Connor
He’s come from a future scorched by dragonfire. His mission: Find the girl. Destroy the egg. Save the world.

Caleb
He’s everything his twin brother Connor hates: cocky, undisciplined, and obsessed with saving dragons.

Trinity has no idea which brother to believe. All she has to go by is the voice in her head—a dragon that won’t be tamed.


Jag spenderar åtminstonde en kvart varje dag över att vara deprimerad för att jag inte har min egen drake (helt seriöst dessutom). Drakar är något som länge har fascinerat mig, och jag blev ganska förvånad när jag kom på mig själv med att faktiskt knappt ha läst några böcker som handlar om just drakar. Eftersom jag gillade omslaget till Scorched så beställde jag genast hem den, och även om den är långt ifrån det bästa jag någonsin läst, så var det ändå en bok jag tyckte väldigt mycket om.

Handlingen var både spännande, och aningen cheesy. Den innehåller både drakar och tidsresor. En förstörd framtid, en ond organisation, två tvillingbröder på varsin sida, och en drakryttarinna som inte vet vem hon ska tro på. Det kanske låter lite rörigt, men det var det inte. Kapitlen var dessutom korta och spännande, och boken gick väldigt fort att läsa, samt var väldigt svår att lägga ifrån mig. Jag gillade vissa delar (drakarna) av handlingen mer än andra (attraktionstriangeln), men i det stora hela så var det riktigt bra.

Karaktärerna är kanske bokens svagaste sida, men visst gillade jag Trinity..även om knappt skiljer sig från mängden av YA karaktärer. Jag gillade dock att hon kunde tänka själv, och att hon var villig att göra allt för att rädda Emmy. Tvillingbröderna Caleb och Connor var sisådär, men om jag måste välja så föredrar jag nog Caleb. Det var ingen direkt insta-love, men däremot en stark insta-attraktion mellan Trinity och båda bröderna. Turligt nog så tog det inte upp allt för mycket tid, och jag är villig att ha överseende just därför. Min favorit i boken var självklart draken Emmy, och jag absolut älskade henne.

Scorched överraskade mig väldigt, och jag hade faktiskt förväntat mig att den skulle vara mycket sämre. Det fanns delar jag gärna varit utan, men i det stora hela så tyckte jag väldigt mycket om den, och jag ser fram emot att läsa fortsättningen när den kommer. 


8 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar