söndag 1 juni 2014

Månadssammanfattning: Maj 2014

Lästa böcker:

The Thousand Dollar Tan Line av Rob Thomas & Jennifer Graham
Rebel Belle av Rachel Hawkins
The Outside av Laura Bickle
Don't Look Back av Jennifer L. Armentrout
Ruby Red av Kerstin Gier
Sapphire Blue av Kerstin Gier
Emerald Green av Kerstin Gier
The One av Kiera Cass
The Beast of Callaire av Saruuh Kelsey
Froi of the Exiles av Melina Marchetta
Quintana of Charyn av Melina Marchetta
Half Bad av Sally Green
City of Bones av Cassandra Clare*
City of Ashes av Cassandra Clare*
City of Glass av Cassandra Clare*
City of Fallen Angels av Cassandra Clare*  
City of Lost Souls av Cassandra Clare*
City of Heavenly Fire av Cassandra Clare
Reborn av C.C. Hunter
Fury av Shirley Marr

*omläsningar

Antal: 20
Omläsningar: 5
Svenska: -
Engelska: 20
Snittbetyg: 8,5

Bästa bok: City of Heavenly Fire av Cassandra Clare
Sämsta bok: -
Största överraskning: Reborn av C.C. Hunter
Största besvikelse: -


Kommentar: Maj har varit en oerhört bra läsmånad, och jag har bara läst bra böcker. I början av månaden hann jag med att läsa en hel del av böckerna jag fick i födelsedagspresent, och i slutet av månaden läste jag om Cassandra Clares The Mortal Instruments inför sista bokens relase. På tal om City of Heavenly Fire så blev den månadens bästa bok, även om Quintana of Charyn av Melina Marchetta fick samma betyg, och också förtjänade utmärkelsen.

Andra extra bra böcker i Maj var Froi of the Exiles av Melina Marchetta, Reborn av C.C. Hunter (som även blev månadens överraskning eftersom den helt överträffade mina förväntningar), The Thousand Dollar Tan Line av Rob Thomas & Jennifer Graham, The One av Kiera Cass, & Don't Look Back av Jennifer L. Armentrout.

Det sämsta betyget jag gav i Maj var en sexa, så ingen bok blev varken månadens sämsta, eller månadens besvikelse.

Jag har inget särskilt planerat inför Juni, men jag hoppas på många bra böcker.
Planerar du att läsa något speciellt i Juni?

4 kommentarer:

 1. Så himla kul att Reborn var så bra! Ska absolut försöka läsa den nu i sommar. Det ska bli kul att läsa din recension av Half-Bad sen! är väldigt sugen på att läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reborn var så jäkla bra, jag gillade faktiskt Dellas berättarröst mer än Kylies. Jag hoppas att du också kommer att tycka om den. Jag har bara gjort en minirecension på Half Bad, jag kom verkligen inte på vad jag kunde säga om den. :/ Jag gillade den riktigt mycket, och samtidigt var den ganska annorlunda upplagd. Man får liksom följa huvudpersonen från det att han är liten, till att han fyller 17, så det blir en del korta berättelser och tidshopp. Väldigt hjärtskärande, och jag måste säga att huvudkaraktären är en mycket bättre person än vad jag är. Det är inte så mycket magi med som jag hade hoppats på, men det är en bok jag mer än gärna rekommenderar. :)

   Radera
  2. Jag kan verkligen tänkt mig att Della har en riktigt bra berättarröst! Det är så mycket delade meningar om Half-bad! Många som säger att den är väldigt speciell och annorlunda! Jaja får helt enkelt läsa den och se vad jag tycker :)

   Radera
  3. Den är speciell och annorlunda, men samtidigt väldigt bra. Jag hoppas du gillar båda böckerna när/om du läser dem. :)

   Radera