måndag 9 juni 2014

The One - Kiera Cass

Titel: The One
Författare: Kiera Cass
Serie: The Selection #3
Sidor: 323

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.  

The Selection changed America Singer's life in ways she never could have imagined. Since she entered the competition to become the next princess of Illéa, America has struggled with her feelings for her first love, Aspen—and her growing attraction to Prince Maxon. Now she's made her choice . . . and she's prepared to fight for the future she wants.

Find out who America will choose in The One, the enchanting, beautifully romantic third book in the Selection series!
 


Först och främst så bara måste jag säga något om det här omslaget.. Alltså det är så makalöst vackert, och jag är alldeles kär i det. Jag trodde att mitt favoritomslag i serien var det till The Selection, men när jag fick se det här i verkligheten blev jag helt såld. Hur som helst..The Selection är en av mina favoritserier, och jag har varit mer än nervös över att äntligen få veta hur allt skulle sluta. Jag hade dock inte behövt oroa mig, och det visade sig att The One var ett värdigt avslut på serien.

Handlingen är inte alltid den mest trovärdiga i den här serien, och om man är ute efter något med lite djup och/eller något med en välutvecklad värld och genomtänkt handling, då ska man hålla sig undan dessa böcker. Men om man är sugen på romantik och underhållning i sann The Bachelor anda, ja då är det här den rätta serien. Det är nästan omöjligt att inte bli alldeles uppslukad av de här böckerna, och The One är självklart inget undantag. Man får äntligen se mer av Rebellerna, och The One är aningen mer spännande än sina föregångare. Kärleken tar givetvis även den en stor plats, och America gör äntligen sitt val, men mer om det i spoilersektionen längre ner.

Karaktärerna är lika bra som vanligt. America är fantastiskt charmerande, envis, och stark, och jag gillar henne väldigt mycket. Prince Maxon är, och kommer alltid att vara, min stora favorit, och jag absolut avgudar relationen mellan honom och America. Men jag måste faktiskt säga att Aspen växte aningen i mina ögon i den här boken, han är långt ifrån en favorit..men från att ha hatat honom så är han nu en helt okej karaktär.

Så lite spoilers angående slutet, och vem America valde. Markera för att läsa;
- Jag blev så glad att hon valde Maxon!! Det känns som att hela den här boken var tillängnad till honom, men jag var ändå orolig ända fram till slutet. Jag gillar även Aspens beteende, och han blev en mycket mer sympatisk karaktär när han bara var Americas vän.
- Den här serien är verkligen full av ologiska luckor, och även om man fick the Northern Rebels och deras aktiviteter förklarade för sig, så tycker jag att allt med the Southern Rebels känns lite osammanhängande och bekvämt. Det dystopiska elementet är verkligen underutvecklad, men The One var ändå rätt så spännande, tycker jag.
- Sorgligt och chockerande att Celeste dog, allra helst när jag precis börjat gilla henne. Även tråkigt att Drottningen dog, medan det bara var skönt att Kungen också gjorde det.
spoilers slut.

Trots dess brister är The One en oerhört bra bok. Underhållande, spännande och romantisk, jag hade verkligen inte kunnat förvänta mig mer av sista boken i den här serien och den kommer säkerligen att tillhöra mina favoriter i en lång tid framöver. Rekommenderas varmt.

Favoritictat:

“And there we were, in the background of it all, holding on to one another. The Perfectionist, the Sweetheart, the Diva . . . and me.” 

“This isn’t happily ever after.
It’s so much more than that.” 


9 / 10

4 kommentarer:

 1. SPOILER! SPOILER! SPOILER!!!

  Jag var också glad över att det blev Maxon i slutet. Men däremot så sjönk America så mycket i mina ögon i den här boken så att jag nästan tycker att hon inte förtjänar honom. Suck på att hon inte gör slut med Aspen utan velar hela tiden. Och rebellernas attack i slutet kom så lägligt. Det är ju tack vare dem som America får sitt lyckliga slut :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. SPOILERS!!!

   Vad jag störde mig mest på var att America aldrig lät Aspen prata till punkt. Då hade allt strul där i slutet inte behövt hända. Haha, ja, allt i den här serien är alltid så himla bekvämt och otrovärdigt. Men ja, jag gillade den ändå, men kanske mest bara för att dem äntligen fick sitt lyckliga slut. ;)

   Radera
 2. Läste ut boken idag och måste väl säga att jag blev lite besviken på den. Håller med om att det finns en massa ologiska luckor och det stör mig lite haha. Men jag håller med om att slutet var bra, om än lite förutsägbart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg ju ditt betyg på Goodreads, så jag ser verkligen fram emot din recension när den kommer. Haha, alla ologiska luckor stör mig med, men jag gillade slutet! :)

   Radera