torsdag 21 juli 2016

Hysteria - Megan Miranda

Titel: Hysteria
Författare: Megan Miranda
Serie: -
Sidor: 323

Mallory's life is falling apart.

Her boyfriend was stabbed. He bled to death in her kitchen. Mallory was the one who stabbed him. But she can't remember what happened that night. She only remembers the fear...

When Mallory's parents send her away to a boarding school, she thinks she can escape the gossip and the threats. But someone, or something, has followed her. There's the hand that touches her shoulder when she's drifting off to sleep. A voice whispering her name. And everyone knows what happened.


Her past can be forgotten but it's never gone. Can Mallory live with that?
 


Efter att ha läst, och älskat, The Safest Lies, så ville jag bara ha mer av Megan Miranda. Så Hysteria blev inte alls liggandes oläst i bokhyllan särskilt länge. Och precis som med The Safest Lies så älskade jag den här boken.

Handlingen var oerhört lockande, och jag älskar det hela med att Mallory har dödat sin pojkvän. Återblickarna var fantastiska, och allt var bara så gripande. Jag gillade särskilt hur man under bokens gång inte vet vad som är verkligt eller inte, och jag älskade att det visade sig vara --> mestadels psykologiskt. Den var kanske inte så skrämmande som jag först förväntade mig, men jag är ändå så förtjust i den sortens psykologiska mindgames som boken innehåller, och jag njöt väldigt av läsupplevelsen. Dessutom tycker jag oerhört mycket om Mirandas språk, även om jag inte riktigt kan förklara varför.

Mallory var en väldigt intressant karaktär, och jag tyckte mycket om henne. Jag gillade hennes styrka, trots det hon gått igenom. Kärleksintresset Reid var charmig, och jag tyckte om att de känt varandra innan. Det gjorde relationen mer trovärdig i mina ögon. Min favorit var nog bästa kompisen Colleen, och relationen mellan henne och Mallory var bland det bästa med boken.

Hysteria var spännande och lekte med gränserna till verkligheten på ett mycket bra sätt. Min andra bok av Megan Miranda gjorde mig till ännu mer av ett fan, och jag ser fram emot att läsa resten av hennes böcker med. Rekommenderas gärna.
 

9 / 10 

2 kommentarer:

  1. Låter som ett myseket fascinerande upplägg. Gillar psykologiska böcker :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var så bra, och upplägget var fantastiskt. Rekommenderar den gärna. :)

      Radera