fredag 1 juli 2016

Månadssammanfattning: Juni 2016

Lästa böcker:

Stanna hos mig av Harlan Coben 
Om jag var din tjej av Meredith Russo 
Daughter of Smoke and Bone av Laini Taylor*
Days of Blood and Starlight av Laini Taylor
Dreams of Gods and Monsters av Laini Taylor 
Powerless av Tera Lynn Childs & Tracy Deebs 
The Safest Lies av Megan Miranda 
Down with the Shine av Kate Karyus Quinn 
Endsinger av Jay Kristoff 
The Leaving av Tara Altebrando 
Hysteria av Megan Miranda 
Beautiful Broken Things av Sara Barnard 
Library of Souls av Ransom Riggs
Mortal Gods av Kendare Blake 
Sex år av Harlan Coben
Det lånade mörkrets riddare av Dave Rudden
Fellside av M.R. Carey
Dans för en död prinsessa av Lo Kahn
Ungodly av Kendare Blake

* omläsning

Antal: 19
Omläsningar: 1
Svenska: 5
Engelska: 14
Snittbetyg: 8.30

Bästa bok: The Safest Lies av Megan Miranda
Sämsta bok: -
Största överraskning: Fellside av M.R. Carey
Största besvikelse: -


Kommentar: Juni har varit en månad av bara bra böcker, och med ett lägsta betyg på 6/10 så går det inte att ge vare sig utmärkelsen sämsta bok eller största besvikelse. Vilket känns skönt.
Bästa bok var dock svårare, men efter noga övervägande så beslöt jag mig för att The Safest Lies av Megan Miranda var den jag gillade allra mest. Andra oerhört bra böcker denna månad var Fellside av M.R. Carey (månadens överraskning), Ungodly av Kendare Blake, Hysteria av Megan Miranda, Sex år av Harlan Coben & Days of Blood and Starlight + Dreams of Gods and Monsters av Laini Taylor. Så i överlag är jag mer än nöjd med denna läsmånad.

I Juli går jag på semester, vilket jag ser fram emot, men jag har inga direkta planer på vad jag ska läsa. Det gäller väl mest att beta av oläst högen, samt att jag tänkte passa på att läsa om någon serie. Vi får se, helt enkelt. :)

Vilken var din favoritbok i Juni? Och vad ska du läsa i Juli?

8 kommentarer:

 1. Min favoritbok i juni var nog The Girl at Midnight av Melissa Grey - älskar den så otroligt mycket! <3 I juli vill jag läsa en massa contemporary och kanske lite uppföljare. Kanske ska ta och passa på att avsluta några serier när semestern kommer? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, The Girl at Midnight är ju jättebra. Och uppföljaren kommer ju alladeles strax, så måste helt klart köpa hem den. :) Contemporary är ju perfekt på sommaren, och serieavslutningar behövs det absolut läsas fler av här. :P

   Radera
 2. Min favoritbok var (förutom HP böckerna <3) Words of Radiance part 2 av Brandon Sanderson! Den serien har blivit en av mina favoriter helt klart :) <3 Jag hoppas på att bland annat läsa Vision in Silver av Anne Bishop, Since you Been Gone av Morgan Mattsson och And I Darken av Kiersten White som jag väntar förväntansfullt på att få hem :) Hoppas du får en härlig semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar Brandon Sanderson så mycket. Jag är inte helt såld på hans fantasyböcker, men får helt klart ta att ge Words of Radiance en chans. :) Vision in Silver måste jag också läsa snart. Jag känner hur den ligger i bokhyllan och tittar på mig. Men jag försöker fortfarande att dra ut lite på det.. :) Och And I Darken, så klart. Hoppas att vi båda kommer att tycka om dem, och tack så mycket (och detsamma kanske?). :)

   Radera
  2. Hehe ja jag ville också dra ut på serien lite mer men det gick inte till slut, och nu vill jag bara läsa den fjärde så får se hur länge jag kan låta bli den :P
   Tack! Ja, jag har semester igen nästa vecka men då tre veckor istället för bara en, så det ska bli så skönt :)

   Radera
  3. Haha, jag förstår precis vad du menar. Det värsta är ju att jag har böckerna i pocket, så jag är rätt säker på att jag kommer att behöva köpa fjärde (och femte sen) i inbundet. Finns inte en chans att jag kan hålla mig så länge. :P
   Åh, vad härligt. Hoppas du får en mysig och solig semester. :)

   Radera
 3. Wow vad du hinner läsa mycket!!!

  SvaraRadera