lördag 23 juli 2016

Library of Souls - Ransom Riggs

Titel: Library of Souls
Författare: Ransom Riggs
Serie: Miss Peregrine's Peculiar Children #3
Sidor: 458

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer. 

As the story opens, sixteen-year-old Jacob discovers a powerful new ability, and soon he’s diving through history to rescue his peculiar companions from a heavily guarded fortress. Accompanying Jacob on his journey are Emma Bloom, a girl with fire at her fingertips, and Addison MacHenry, a dog with a nose for sniffing out lost children.

They’ll travel from modern-day London to the labyrinthine alleys of Devil’s Acre, the most wretched slum in all of Victorian England. It’s a place where the fate of peculiar children everywhere will be decided once and for all.
 

Efter att jag nyligen avslutade bok två i den här serien, så beslöt jag mig för att köpa den här tredje, och avslutande, delen så fort som möjligt. Andra boken slutade så spännande, och jag var så nyfiken på hur serien skulle sluta. Library of Souls är nog min favorit i serien, och jag tyckte så mycket om den.

Handlingen här var väldigt spännande, och jag gillade särskilt att se Jacob utnyttja sin gåva till fullo. Det var mycket action, spänning, och snygga fighting scener, och jag var så himla förtjust i allt. Just världen i den här boken var även den särskilt fascinerande, och samtidigt riktigt obehaglig. Så stort plus för det. Och återigen så måste jag ju nämna att jag älskar fotografierna och språket, båda vilka hjälper stort till att göra serien till något av en favorit hos mig.

Av karaktärerna så gillar jag i princip alla. Både Jacob och Emma är charmiga, och härliga, och jag tycker mycket om deras relation. Jag gillade även hunden Addison, Sharon, Bronwyn, Millard och company mycket. Miss Peregrine själv är också en mycket intressant karaktär, och en som jag gärna hade velat lära känna ännu bättre under seriens gång.

Slutet var så bra, och alldeles perfekt för den här serien. Library of Souls var en jättebra bok, och jag är så glad över att änligen ha läst hela serien. Nu kan jag inte göra annat än att längta efter filmen, och jag rekommenderar gärna böckerna till er som är intresserade.


8 / 10 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar