måndag 18 juli 2016

The Leaving - Tara Altebrando

Titel: The Leaving
Författare: Tara Altebrando
Serie: -
Sidor: 421

Six were taken. Eleven years later, five come back--with no idea of where they've been.

Eleven years ago, six kindergarteners went missing without a trace. After all that time, the people left behind moved on, or tried to.

Until today. Today five of those kids return. They're sixteen, and they are . . . fine. Scarlett comes home and finds a mom she barely recognizes, and doesn't really recognize the person she's supposed to be, either. But she thinks she remembers Lucas. Lucas remembers Scarlett, too, except they're entirely unable to recall where they've been or what happened to them. Neither of them remember the sixth victim, Max. He doesn't come back. Everyone wants answers. Most of all Max's sister Avery, who needs to find her brother--dead or alive--and isn't buying this whole memory-loss story.


Jag har varit nyfiken på The Leaving sedan jag först hörde talas om den, och efter att ha sett en del fina recensioner så blev den lite av ett måste. Och nu i efterhand så kan jag säga att jag mestadels tyckte väldigt mycket om den.

Handlingen var det som lockade mig, och själva mysteriebiten var oerhört bra gjord. The Leaving grep tag i mig redan på sida ett, och den var nästan omöjlig att sluta läsa. Den var sjukt spännande, och hade en del snygga twister. Jag var också väldigt förtjust i språket, och då särskilt Scarletts kapitel, vilka var väldigt poetiska. Slutet kändes dock aningen förhastat, och lite för oavklarat. Det började helt plötsligt att flirta med linjen för --> sci-fi, och jag är inte helt säker på vad jag tycker om det. Men jag kände mig ändå nöjd när jag lade ifrån mig boken, så det säger definitivt något.

The Leaving berättas ur tre perspektiv, Scarlett, Lucas och Averys, och jag tycker definitivt att berättarrösterna var väldigt distinkta. Scarlett var helt klart min favoritkaraktär, Lucas var helt okej, och jag hatade Avery. Hon var så småsint, och ytlig, och jag kunde inte alls förstå mig på henne.
Dessutom innehåller boken en av de absolut värsta fallen av insta-love jag någonsin sett, och det förstörde mycket för mig, tyvärr.

Den här boken hade både sina för och nackdelar, men spänningen och mysteriet överskuggade ändå det mesta, och det var det som gjorde att jag tyckte så mycket om den. The Leaving får idag ett mycket bra betyg, och jag rekommenderar den gärna till er som känner att ni kan ha lite överseende med insta-love. För den är ändå värd det. 


8 / 10 

2 kommentarer:

  1. Plåten låter spännande :) Synd med instalove bara. Jag förstår mig inte på varför det är så vanligt i böcker. Det är inge romantiskt alls ju! :P Känns mest ytligt för mig att falla för någon man int elärt känna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur?! Man kan ju tycka att så mycket som folk klagar på insta-love så borde författarna ta åt sig. Men inte.. Och just i den här boken var det extra hemskt. Hon blev kär i honom utan att de knappt hade pratat, och samtidigt som hon misstänkte honom för typ mord. Jag menar, hallå? :O

      Radera