måndag 5 november 2012

Angelfire - Courtney Allison Moulton

Titel: Angelfire
Författare: Courtney Allison Moulton
Serie: Angelfire #1
Sidor: 452

First there are nightmares
 
Every night Ellie is haunted by terrifying dreams of monstrous creatures that are hunting her, killing her.

Then come the memories

 
When Ellie meets Will, she feels on the verge of remembering something just beyond her grasp. His attention is intense and romantic, and Ellie feels like her soul has known him for centuries. On her seventeenth birthday, on a dark street at midnight, Will awakens Ellie's power, and she knows that she can fight the creatures that stalk her in the grim darkness. Only Will holds the key to Ellie's memories, whole lifetimes of them, and when she looks at him, she can no longer pretend anything was just a dream.


Jag hade Angelfire på min TBR-lista ganska länge men tog bort den eftersom jag bara såg dåliga recensioner. Sedan läste jag Jennifers recension och beslöt mig för att ge den en chans. Och jag måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad!

Handlingen är fenomenal, den är väl genomtänkt och jag älskar mytologin bakom den. Det är väldigt fascinerande med alla änglar och reapers, och jag gillar alla fightscener. Det är mycket action i Angelfire och det blir aldrig långtråkigt. 

Jag har sett många klagomål på Ellie, men jag gillade verkligen henne. Redan från början var hon charmig, kvicktänkt och stod upp för sig själv. Det var roligt att se hur hon utvecklades från en vanlig tonårstjej till en badass Preliator.
Jag tyckte mycket om Will, men i slutet blev jag lite mycket irriterad på honom, spoiler --> jag är så trött på allt tjaffsande om att man inte kan vara tillsammans. Gör det bästa av situationen istället. Suck!  spoiler slut. Han är ingen favoritkaraktär, men jag älskar kemin mellan honom och Ellie.

Trots att jag inte tänker säga något om det, så måste jag ändå påpeka det som hände i slutet.. OMG! Seriöst? Helt oväntat.

Nu längtar jag bara efter att få läsa fortsättningen, är den lika bra som Angelfire så har jag definitivt fått en ny favoritserie! 

Favoritcitat:

“You... don't have the spine!" he hissed with morbid, sadistic amusement.
Unfortunately for him, it was mercy that I lacked, not a spine. I raised my swords high overhead. He stopped laughing when I had finished hacking off his head.” 

"Sure, but there's no way I'm missing my own birthday party.'
'I'll stick around close by for that.'
'I'd like it if you were there', I said. 'As a guest.'
'Nonsense. I'll guard on the roof."

                                       8,5 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar