måndag 19 november 2012

The Lighning Thief - Rick Riordan

Titel: The Lightning Thief
Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson and the Olympians #1
Sidor: 377

Percy Jackson is about to be kicked out of boarding school... again. And that's the least of his troubles. Lately, mythological monsters and the gods of Mount Olympus seem to be walking straight out of the pages of Percy's Greek mythology textbook and into his life. And worse, he's angered a few of them. Zeus' master lightning bolt has been stolen, and Percy is the prime suspect.

Now Percy and his friends have just ten days to find and return Zeus' stolen property and bring peace to a warring Mount Olympus. But to succeed on his quest, Percy will have to do more than catch the true thief: he must come to terms with the father who abandoned him; solve the riddle of the Oracle, which warns him of betrayal by a friend; and unravel a treachery more powerful than the gods themselves.


Jag har haft böckerna om Percy Jackson ståendes i bokhyllan i över ett år, men kommer mig aldrig för att läsa dem. Jag har sett filmen x antal gånger och jag fullkomligt älskar den. Idag kände jag att det var dags att ge boken en chans, tyvärr är den största känslan just nu en ren besvikelse.

Jag har fått för mig att Percy Jackson böckerna ska vara väldigt roliga, jag brukar se citat lite här och där, och dem får mig alltid att skratta. Jag vet inte om det är jag, eller om böckerna blir roligare längre fram men faktum är att The Lighning Thief fick mig bara att skratta en enda gång.

Det är mycket i boken som inte händer i filmen, men för det mesta visste jag ända vad som skulle ske. Det hade dock varit roligt om även filmen hade haft med Kronos, jag gillade allt som hade med honom att göra.

Karaktärerna är helt okej, jag gillar både Percy, Grover och Annabeth. I filmerna är Luke min favorit (fast om jag ska vara ärlig så är det mest Jake Abel jag gillar), men i boken är han bara skum.

Det är absolut inget fel på The Lighning Thief, jag gillar världen och karaktärerna men jag hade förväntat mig mer. Så mycket mer! Jag tänker ge nästa bok en chans, men förmodligen inte förrän efter att jag har sett filmen som kommer nästa år.

                                                                   5 / 10

5 kommentarer:

  1. Jag var också besviken, jag har alla böckerna hemma så kämpar mig igenom trean just nu men fastnar verkligen inte för dem.. :(

    SvaraRadera
  2. Är alltid så jobbigt när man blir besviken! :(

    SvaraRadera
  3. Åh, jag visste inte att det skulle komma en till film! Vad kul :D Vad synd att du inte gillade boken, jag tyckte jättemycket om den :)

    SvaraRadera
  4. Ja visst blir man avis på alla som älskar serien :(

    SvaraRadera
  5. inget roligt att bli besviken, det r så jobbigt med ens förväntningar!!:/

    SvaraRadera