torsdag 29 november 2012

Beautiful Creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl

Titel: Beautiful Creatures
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Serie: Caster Chronicles #1
Sidor: 563

There were no surprises in Gatlin County.
We were pretty much the epicenter of the middle of nowhere.

At least, that's what I thought.
Turns out, I couldn't have been more wrong.
There was a curse.
There was a girl.
And in the end, there was a grave.

Lena Duchannes is unlike anyone the small Southern town of Gatlin has ever seen, and she's struggling to conceal her power and a curse that has haunted her family for generations. But even within the overgrown gardens, murky swamps and crumbling graveyards of the forgotten South, a secret cannot stay hidden forever.

Ethan Wate, who has been counting the months until he can escape from Gatlin, is haunted by dreams of a beautiful girl he has never met. When Lena moves into the town's oldest and most infamous plantation, Ethan is inexplicably drawn to her and determined to uncover the connection between them.

In a town with no surprises, one secret could change everything.


Jag har alltid varit lite tveksam inför att läsa Beautiful Creatures, men efter Lisas recension, det faktum att den snart kommer på film och att bokboxen var så fin, beslöt jag mig för att ge den en chans och jag hade turen att hitta en bok jag älskade.

Beutiful Creatures är en ganska lång bok, 563 sidor, och det tog några dagar för mig att läsa den (vilket är en ytterst ovanlig företeelse för mig). I just detta fall tror jag dock att det är en bok som bör läsas lite långsammare, jag spenderade mycket tid med att bygga upp allt framför mig.. småstadskänslan, karaktärerna, miljöerna och till sist hade jag känslan att jag faktiskt levde i bokens värld, och det var en värld som jag bara älskade. 

Karaktärerna är underbara. Jag älskade Ethans berättaröst och jag hade inga problem att tro att han var en kille. Ethan var dessutom väldigt charmig och snäll, jag gillade honom verkligen.
Jag älskade Lena, hon var väldigt unik och många gånger påminde hon mig om ett vilt, skyggt djur, ni som läst boken kanske förstår vad jag menar? :) 
Andra karaktärer jag gillade var Macon, Link och Amma, men mina favoriter i hela boken var Ethans great-aunts, Mercy, Prue och Grace. Jag skrattade varenda gång dem var med.

För det mesta så stör jag mig väldigt på insta-love, men inte i Beautiful Creatures. Jag älskade Ethan och Lenas romans, den var både gullig och den kändes trovärdig. Kanske var det bokens längd som gjorde det, men det kändes aldrig som om de just träffas, utan mer som om dem känt varandra hela livet.

Jag älskade slutet av boken, jag trodde hela tiden att det skulle sluta på ett annat sätt, och jag var både glad och förkrossad på samma gång, men även mycket nöjd.

Beautiful Creatures var en bok som hade allt, handlingen, karaktärerna, miljöerna och språket var alla enastående. Jag tror, precis som Lisa, att det inte är en bok som passar alla, men för mig passade den perfekt och jag tycker i alla fall att ni ska ge den en chans!

Favoritcitat:

“Aunt Mercy put down her tiles, one at a time. I-T-C-H-I-N.
Aunt Grace leaned closer to the board, squinting. "Mercy Lynne, you're cheatin' again! What kinda word is that? Use it in a sentence."
"I'm itchin' ta have some a that white cake."
"That's not how you spell it." 

At least one of them could spell. 
Aunt Grace pulled one of the tiles off the board. "There's no T in itchin'." 
Or not.”  

“Lena's hair was sticking out in about fifteen directions, and her eyes were all small and puffy from crying. So this was what girls looked like in the morning. I had never seen one, not up close.”

“I never loved you any more than I do, right this second. And I'll never love you any less than I do, right this second.”


                                                   9 / 10
 

3 kommentarer:

  1. Ditt första favoritcitat är mitt absoluta favoritcitat i den här boken också! Jag skrattade som tusan när jag läste det för det hon sa var så oväntat! xD

    SvaraRadera
  2. Vet inte om jag ska chansa på att jag kommer gilla böckerna eller inte för jag är också sugen på boken :/ Men kommer nog bli att jag köper den som julklapp till mig själv och sen hoppas jag att jag gillar den :)

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att du gillade den! :D Jag var lite osäker på om jag själv skulle läsa den, då jag hört rätt många negativa recensioner, men den var ju jätte bra!! Längtar tills jag börjar läsa Beautiful Darkness!

    SvaraRadera