torsdag 3 mars 2016

De vackraste - Karin Slaughter

Titel: De vackraste
Författare: Karin Slaughter
Serie: -
Sidor: 464

Alla har hemligheter. Vissa är bara mer brutala än andra.

Hennes man blir kallblodigt mördad.
Hennes syster är spårlöst försvunnen.

När Claire börjar nysta i det förflutna förstår hon att livet hon levt aldrig varit på riktigt, och att hennes man inte var den hon trodde. Snart inser hon att sanningen är grymmare än hon någonsin kunnat föreställa sig.
 


Det är inte så ofta jag läser deckare nu för tiden, men för många år sedan var det nästan det enda jag läste. Och Karin Slaughter har jag bara varma minnen av, så när hennes nya bok kom in på jobbet, och en av mina kollegor rekommenderade den, så var jag ju tvungen att ge den en chans. Och helvete, vad bra den var.

Handlingen var så sjukt spännande, och det här är en av de mest obehagliga böcker jag någonsin läst. Det fanns ett flertal scener som fick mig att rysa av obehag, och det var näst intill omöjligt att sluta läsa. Själva mysteriet var överraskande och långt mer skrämmande än vad jag först förväntat mig. Jag hade eller inte gett baksidan mer än en snabb blick, så det var en hel del saker jag inte alls var beredd på. Så helt fantastisk, och åh, så läskig.

Av karaktärerna så gillade jag både Claire och Lydia. Lydia mest i början, men Claires utveckling gjorde henne till min självklara favorit i slutet. Själva bad guy(s)en var också något av det hemskaste jag stött på, och jag känner mig nästan lite illamående nu i efterhand. Ett enastående porträtt av mänsklighetens värsta.

De vackraste fick mig att bli sugen på att börja läsa deckare ibland igen, men tyvärr är alla långt ifrån så bra som Karin Slaughters böcker är. Just den här kommer att stanna i mitt minne i en lång tid framöver, och säkerligen ge mig en eller en annan mardröm. Rekommdenderas varmt.
 


9 / 10

6 kommentarer:

 1. Den låter riktigt kuslig och spännande. :) Jag är ingen större läsare av deckare men denna borde jag ge en chans :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den här var verkligen alldeles fantastiskt obehaglig. Ska man läsa en deckare i år, så är det definitivt den här. :)

   Radera
 2. Tyckte också den var bra, det var verkligen en grym deckare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var den? Jag var inte alls beredd på att den skulle vara så rå och otäck.

   Radera
 3. Jag läste precis en av hennes tidigare böcker (Triptyk) och jag blev riktigt glad över hur bra den var. Nu förstår jag vad som menas med intelligent deckare och jag bara måste läsa mer av henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Triptyk har jag inte läst, men är definitivt intresserad. Och den här boken var så enastående. Jag hoppas att du får chans att läsa den snart. :)

   Radera