onsdag 2 mars 2016

Månadssammanfattning: Februari 2016

Lästa böcker:

These Broken Stars av Amie Kaufman & Meagan Spooner*
This Shattered World av Amie Kaufman & Meagan Spooner 
Their Fractured Light av Amie Kaufman & Meagan Spooner
Alice i Spegellandet av Lewis Carroll 
Vem som helst utom Ivy Pocket av Caleb Krisp 
Shallow Graves av Kali Wallace 
Avalon av Mindee Arnett 
Revenge and the Wild av Michelle Modesto
BZRK av Michael Grant 
Ask the Passengers av A.S. King
Fiendish av Brenna Yovanoff 
Lies We Tell Ourselves av Robin Talley 
Front Lines av Michael Grant

*omläsning

Antal: 13
Omläsningar: 1
Svenska: 2
Engelska: 11
Snittbetyg: 7.07

Bästa bok: Shallow Graves av Kali Wallace & Front Lines av Michael Grant
Sämsta bok: BZRK av Michael Grant
Största överraskning: Lies We Tell Ourselves av Robin Talley
Största besvikelse: BZRK av Michael Grant


 Kommentar: Februari har varit en ganska stressig månad för mig, privat sett, och det har gått ut lite över läsningen. Är dock väldigt nöjd med att ha hunnit med 13 böcker. Ärligt talat så trodde jag inte ens att jag skulle ha tid att läsa hälften så många. Så tack för bussresor till och från jobbet. Jag har ju även haft lite bloggpaus i och med att jag flyttat, men det känns som att nu är jag tillbaka igen.

Läsningsmässigt då så har majoriteten av böckerna varit riktigt bra. Bäst denna månad var Shallow Graves av Kali Wallace och Front Lines av Michael Grant. Men även Lies We Tell Ourselves av Robin Talley (månadens överraskning) och Their Fractured Light av Amie Kaufman & Meagan Spooner hade kunnat passat in på den platsen.
Sämsta boken denna månad var BZRK av Michael Grant som jag inte alls föll för. Och jag tror att det är första gången i bloggens historia som månadens bästa och månadens sämsta bok går till samma författare. Vilket jag tycker är ganska roligt, faktiskt.

I Mars hoppas jag på att hinna läsa betydligt mer. Den kommer många nya böcker jag ser fram emot, jag har en del bokrea köp att läsa, och en del av Februaris TBR som jag inte hunnit med. Mest ser jag fram emot Lady Midnight av Cassandra Clare, The Winner's Kiss av Marie Rutkoski, Wink Poppy Midnight av April Genevieve Tucholke & The Skylighter av Becky Wallace. <3

Vilken bok ser ni mest fram emot att läsa under Mars? Och favoritbok i Februari?

10 kommentarer:

 1. Åh vad länge sedan det var jag läste Alice i Spegellandet, borde kanske ge mig på en omläsning :)

  SvaraRadera
 2. Åh du har verkligen hunnit med många böcker. :) Vad tyckte du om Alice? Jag älskar både Alice i underlandet och i spegelandet. Båda böckerna är härliga. :)
  Jag har läst fyra böcker denna månad vilket är bra för mig och dessutom flera mangor och seriealbum. :)
  Men bästa boken denna månad var lugnt A monster Calls av Patrick Ness. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar Underlandet, men var inte lika förtjust i Spegellandet. Kan dock vara för att jag läste den senare på svenska.
   Bra jobbat! A Monster Calls var jag inte sådär jätteimponerad av när jag läste den, men har länge känt att jag borde ge den en ny chans. Och jag ser mycket fram emot filmen. :)

   Radera
  2. Ah, ja orginalspråk är oftast bäst. :)
   Oj, inte imponerad? haha :P Så olika det kan vara. Jag skrev just ett långt blogginlägg där jag superfangirlar över A monster calls. :) https://missmagicscabinet.wordpress.com/2016/03/04/a-monster-calls-av-patrick-ness/

   Längtar också efter filmen. jag hoppas bara den ger boken rättvisa :)

   Radera
  3. Haha, ja. Det brukar ju vara det. Men eftersom den kom in på jobbet i en nyutgåva, så tänkte jag att jag måste läsa den nu. Vilket jag ångrar lite, för jag tror inte alls att språket gjorde den rättvisa. :/
   Ah, jag har kollat in ditt inlägg. Är lite besviken på att jag inte verkar gilla den så mycket som alla andra. Men hoppas på filmen! :D

   Radera
 3. Front Lines är jag jätte nyfiken på. Trevligt på att du gillade den. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Front Lines var jättebra. Hoppas att du kommer att tycka om den om du läser den. :) Kram

   Radera
 4. Bästa boken: The Dead House!! SÅ bra :) Hm jag ser fram så många böcker, fråga är bara vilka jag hinner läsa!! Men Stars Above, Night Study, Six of Crows, A Madness so Discreet, Blood and Salt, ja det finns oändligt med böcker jag vill läsa!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. The Dead House var ju fantastisk. Så jag förstår dig helt klart. :P Och du har mycket bra läsning framför dig. Jag hoppas att mitt ex av Night Study kommer till veckan, är så nyfiken på den. :)

   Radera