lördag 19 mars 2016

Ormens skugga - Rick Riordan

Titel: Ormens skugga
Författare: Rick Riordan
Serie: Kanekrönikan #3
Sidor: 457
Recex: Ja 

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.  

Det är kaos på jorden, och det är kaos i syskonen Carter och Sadie Kanes tillvaro. Ormguden Apep har brutit sig lös från sina bojor och hotar att förstöra jorden på bara tre dagar. Varken magikerna eller gudarna vet vad de ska göra för att stoppa Apep - och nu börjar gudarna dessutom försvinna, en efter en.
Walt, en av syskonens pålitliga medhjälpare, håller bokstavligen på att förlora sina krafter. Och Zia är fullt upptagen med att passa den numera gaggige solguden Ra och hinner inte hjälpa till över huvudtaget.
Det finns egentligen bara ett sätt att stoppa ormen - men det är så invecklat och farligt att både Carter och Sadie riskerar att stryka med på kuppen...
  


Först och främst vill jag ge ett stort tack till Modernista för recensionsexemplaret; tack så mycket! 

Varför Rick Riordan tillhör mina favoritförfattare blir bara klarare och klarare för varje bok av honom jag läser. Och Kanekrönikan har i mina ögon bara blivit bättre och bättre, så det är kanske inte så konstigt att denna sista bok, Ormens skugga, är den jag gillar mest utav dem.

Handlingen var vansinnigt spännande, och så full av action. Det var knappast en lugn stund, och jag satt som klistrad vid boken. Jag hade så många funderingar innan jag började läsa, och jag tycker att Riordan gjorde ett utomordentligt jobb med att lösa upp alla trådar (utom den där sista, men jag antar att det är det crossover novellerna är till för). När slutet väl kom så läste jag febrilt, och jag är så nöjd över hur vi lämande allt med syskonen Kane. Helt klart den bästa boken i serien.

Karaktärerna har jag pratat om i mina tidigare recensioner, så jag tänker bara nämna lite snabbt att jag älskar både Sadie och Carter. Men kanske mest Sadie. Jag gillar dessutom kärleksintressena (no spoilers, Sadie) och bi-karaktärerna mycket. Min favorit i den här boken var nog Setne. Jag vet att han är ond, men åh, så rolig han var.

Ormens skugga var full av action, humor och mytologi, och jag absolut älskade den. Jag kunde inte vara mer nöjd med slutet, och jag rekommenderar gärna den här serien till absolut alla. 


9 / 10 

4 kommentarer:

 1. Ser verkligen fram emot att läsa den här!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att du kommer att tycka om den! :)

   Radera
 2. Riordan är en sådan fenomenal författare, humor och knäppa ideer i varje bok. Kram

  SvaraRadera