fredag 7 oktober 2016

Astrid Lindgren - Agnes-Margrethe Bjorvand & Lisa Aisato

Titel: Astrid Lindgren
Författare: Agnes-Margrethe Bjorvand & Lisa Aisato
Serie: -
Sidor: 112
Recex: Ja

Hon är mamma till Pippi, Ronja, Madicken, Emil, Bröderna Lejonhjärta och många, många andra… Men vem var egentligen Astrid Lindgren?

Visste du att hon tyckte om att spela fotboll och att hon drömde om att lära sig åka slalom? Eller att hon gillade att klä ut sig till häxa och skoja med små barn? Visste du att hon skrev en väldigt hemlig bok för polisen och att hon fortsatte att klättra i träd även när hon var gammal?

I den här boken får du läsa den fantastiska historien om hur Astrid Lindgren från Vimmerby blev en av världens mest älskade författare.


Boken är rikt illustrerad – i samma anda som Astrid Lindgrens älskade barnböcker – av den prisbelönta illustratören och barnboksförfattaren Lisa Aisato.

Först och främst vill jag ge ett stort tack till Modernista för recensionsexemplaret; tack så mycket! 

Som så många andra barn så växte jag upp med Astrid Lindgrens fantastiska berättelser. Hon är kanske den allra största barnboksförfattaren någonsin, men jag måste erkänna att jag inte hade alltför stor koll på hennes eget liv. Så när den här fina boken om Astrid kom i min brevlåda, så kastade jag mig nästan genast över den. Och åh, så bra den var.

Det här är en bok som är lika perfekt för vuxna som för barn. Språket är lättsamt och charmigt, och jag tror att alla kan få ut något av boken. Bilderna är dessutom sanslöst vackra, och det här är helt klart en av de finaste böckerna i min bokhylla. Man får följa Astrid Lingrens liv på ett sätt som känns oerhört gripande, trots inte alltför mycket text. Och jag måste säga att Astrids liv känns lite som en saga i sig. Från en lycklig och fri barndom, till en krutkärring som klättrar upp för en radiomast. Snacka om förebild. Berättelsen om när Astrid skulle ta körkort fick mig att skratta högt, och i slutet av boken så grät jag så att tårarna sprutade.

Boken lärde mig en massa saker jag inte visste om Astrid Lindgren, och den fick mig att beundra henne ännu mer. En väldigt vacker bok, både visuellt och skriftligt. Och ett fantastiskt levnadsöde för en exceptionell person. Jag absolut älskade den. Rekommenderas varmt.
 

8,5 / 10

4 kommentarer:

 1. Åh jag måste verkligen läsa om Astrid! Du har rätt man växte verkligen upp med hennes berättelser. Roligt att boken om Astrid själv var så bra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var så fantastisk. Jag hoppas att du får läsa den snart. :)

   Radera
 2. Hjertelig takk for alle gode ord, Petra! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad roligt att du tittade förbi. Jag älskade boken! :)

   Radera