måndag 3 oktober 2016

Höstläsningstag

Jag blev taggad av finaste Magic på The Cabinet of Miss Magic att göra den här höstläsningstaggen, tack så mycket! Hösten är även min favoritårstid, och den bästa tiden att läsa på. Så nu kör vi.


1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?
Åh, det finns en massa. The Hammer of Thor av Rick Riordan, Vassa in the Night av Sarah Porter, Replica av Lauren Oliver, The Midnight Star av Marie Lu och Of Fire and Stars av Audrey Coulthurst för att nämna några.

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad var / är dina favoritämnen?
Jag tror aldrig jag läste någon bok jag verkligen gillade under skoltiden. Jag läste Sophie's Choice av William Styron, vilken var skittråkig. Min engelska klass läste Lord of the Flies av William Golding, alla hatade boken och vi var ändå tvungen att se filmen också. Vilket inte direkt var uppskattat. Mitt favoritämne var definitivt engelska och svenska. Jag har alltid haft lätt för språk.


3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?
Jag älskar skräck. Och Halloween. En av mina största önskningar är att få fira Halloween i USA, med allt som hör till där. Det verkar så himla mysigt. Favoritböcker, för att nämna några, är The Dead House av Dawn Kurtagich och Survive the Night av Danielle Vega. Favoritfilmer är Scream filmerna, Halloween, The Uninvited och Deep Blue Sea. Dessutom älskar jag alla Tim Burtons filmer, men allra helst The Nightmare Before Christmas = den perfekta Halloween & Julfilmen.

4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?
Alla böcker passar. Hösten är perfekt för att läsa! Men en serie som känns som höst för mig (mest för att jag alltid läser om den då) är Throne of Glass serien av Sarah J. Maas. Så jag kör på den.


5. När du har krypit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?
Jag är nog mer för kalla drycker, även om jag gillar både kaffe (ÄLSKAR Starbucks, men det finns inte där jag bor), te och varm choklad. Bäst av allt är Pepsi Max.

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?
Jag planerar att plugga lite. Ett ämne i taget, medan jag jobbar. Så det ser jag verkligen fram emot. Men annars vet jag inte, är i regel hemskt dålig på att planera in saker...

Jag taggar:

6 kommentarer:

 1. Hade också velat uppleva en amerikans halloween, och typ alla hjärtansdag och alla högtider just för att de är så extrema där borta, haha!

  Tusen tack för taggen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur? Det skulle vara jättekul att få vara med om åtminstonde en gång. :)
   Varsågod, jag ser fram emot dina svar. :)

   Radera
 2. Kul att du gjorde taggen. Du är en av mina favoritbloggar så självklart ville jag ha med dig :) Åh jag har varit i USA vid Halloween. Det är så himla kul med alla halloween affärer oså. Hoppas du får chansen att åka någon dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack. Du är en av mina med! <3 Ah, jag blir så avis, kan tänka mig att det måste vara helt fantastiskt där då. Tack, det hoppas jag med. :)

   Radera