måndag 24 oktober 2016

Minirecensioner x 2

Titel: Sword Princess Amaltea 3
Författare: Natalia Batista
Serie: Sword Princess Amaltea #3
Sidor: 195  

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

Klassisk prinsessaga med ombytta könsroller. Nu kommer den tredje och avslutande delen i den populära bokserien om prinsessan Amaltea som räddat den fagra prinsen ur sitt torn och dräpt draken som vaktade honom. Ska hon nu klara familjens krav på henne som regent?

Efter att ha läst de två första delarna i serien i våras så har jag otåligt väntat på att vi skulle få in den tredje, och sista, boken på jobbet. Och nu när den ätnligen kom, så kastade jag mig givetvis genast över den. Och Sword Princess Amaltea 3 var helt klart min favorit i serien. Jag älskar tecknarstilen, och skulle kunna kolla på bilderna i evigheter. Handlingen var spännande, och med en del oväntade twister. Jag gillar dessutom Amalteas utveckling mycket, och som jag nämnt tidigare så är ju de ombytta könsrollerna det absolut bästa, och mest intressanta, med serien. Jag har inte ett ont ord att säga om Sword Princess Amaltea, och jag rekommenderar mer än gärna den här serien. 

8 / 10 

Titel: Crooked Kingdom
Författare: Leigh Bardugo
Serie: Six of Crows #2
Sidor: 536

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

Kaz Brekker and his crew have just pulled off a heist so daring even they didn't think they'd survive. But instead of divvying up a fat reward, they're right back to fighting for their lives. Double-crossed and left crippled by the kidnapping of a valuable team member, the crew is low on resources, allies, and hope. As powerful forces from around the world descend on Ketterdam to root out the secrets of the dangerous drug known as jurda parem, old rivals and new enemies emerge to challenge Kaz's cunning and test the team's fragile loyalties. A war will be waged on the city's dark and twisting streets―a battle for revenge and redemption that will decide the fate of magic in the Grisha world. 

Crooked Kingdom var ett av mina mest efterlängtade boksläpp, och förväntningarna var skyhöga. Boken innehöll dock allt jag kunnat önska mig, samt ett par saker jag önskar aldrig skulle ha hänt (why, why, why?!). 

Det var så spännande hela tiden, och jag kunde inte lägga ifrån mig boken. Karaktärerna var makalöst, enastående, smarta och modiga. Romanserna, planerna, allt var bara top notch. Jag har 1000 saker jag skulle kunna säga, men samtidigt finner jag inga ord och därför blir det bara en minirecension idag. Mest för att jag vill krypa in under täcket och försöka smälta allt som hände (megaspoilers --> Varför Matthias. Varför? Jag hade kunnat offra vilka av de andras lycka, men inte Matthias och Ninas. Det är för mycket, och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Allting gör bara så ont, spoilers slut). Och inte komma fram igen förrän jag är säker på att jag klarar av det (eller måste gå till jobbet, vad som än kommer först). Men så alldeles fantastiskt bra, en av mina absoluta favoritböcker, och en serie jag rekommenderar över det mesta annat.

10 / 10

2 kommentarer:

  1. Har precis klickat hem Six of Crows böckerna och ser riktigt fram emot att få läsa dem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad kul. Det är en sanslöst bra serie, så jag hoppas att du tycker om den. :)

      Radera