fredag 4 september 2015

Deceptive - Emily Lloyd-Jones

Titel: Deceptive
Författare: Emily Lloyd-Jones
Serie: Illusive #2
Sidor: 420

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.  

You don’t belong with us. These are the words that echo through the minds of all immune Americans—those suffering the so-called adverse effects of an experimental vaccine, including perfect recall, body manipulation, telepathy, precognition, levitation, mind-control, and the ability to change one’s appearance at will.

When immune individuals begin to disappear—in great numbers, but seemingly at random—fear and tension mount, and unrest begins to brew across the country. Through separate channels, super-powered teenagers Ciere, Daniel, and Devon find themselves on the case; super criminals and government agents working side-by-side. It’s an effort that will ultimately define them all—for better or for worse.


Jag läste första boken i den här serien, Illusive, i början av året och jag föll handlöst för den. Längtan efter den här uppföljaren har varit stor och mina förväntningar var skyhöga. Om boken levde upp till dessa? Läs vidare så får ni se..

Handlingen är så oerhört spännande och smart, och det finns inget jag inte älskar med den här serien. Deceptive innehöll i princip allt jag önskade mig och den var minst lika bra som sin föregångare. Boken är full av action och spännande twister, och den var absolut omöjlig att sluta läsa. Jag avgudar den här blandningen med superkrafter, organiserad brottslighet, och kontrollerande regering, och världen som Lloyd-Jones har byggt upp är helt fantastisk. 

Karaktärerna är dessutom enastående, och jag vet inte när jag var så här förtjust i ett helt karaktärsregister senast. Ciere är helt klart min största favorit, men jag älskar de andra med. Jag var väldigt förtjust i både Daniel och Devons storylines och jag tycker att båda är väldigt intressanta. Dessutom älskar jag Alan, Magnus och Guntram, och det enda jag har att klaga på är att jag hade velat se mer av Kit.

Vad jag vet och än så länge så ska det bara vara två böcker i den här serien, och även om jag älskade slutet här, så var det lite för öppet för min del. Som serieavslutning har jag velat haft mer, även om jag tycker att mycket (men inte allt) klaras upp. Jag håller dock tummar och tår för att vi ska få en till bok. Jag behöver mer, helt enkelt!

Deceptive var en mycket värdig uppföljare på Illusive, och jag absolut älskade boken. Den här serien har snabbt blivit en av mina absoluta favoriter, och jag rekommenderar den mer än gärna.


9,5 / 10

2 kommentarer:

  1. I need to get the first book so bad! I only skimmed this review because I didn't want to accidently spoiler myself, but I'm glad it lives up to the first. Of course, that just makes my need to get the first that much worse... =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, yeah. You definitely need to read this series. I'm just hoping there will be a third book as well. :)

      Radera