måndag 4 januari 2016

The Death Code - Lindsay Cummings

Titel: The Death Code
Författare: Lindsay Cummings
Serie: The Murder Complex #2
Sidor: 496

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer. 

With short, fast-paced, alternating point-of-view chapters, The Death Code starts several weeks after The Murder Complex ended. Zephyr keeps the secret about Meadow close—that if she dies, The Murder Complex will be destroyed, too. Meadow, desperate to find her brother, father, and little sister, is determined to fearlessly fight to the end, even if it means sacrificing herself and her friends, new and old. The Death Code introduces a memorable cast of secondary characters and delivers a vivid and scary thrill ride read. 

Jag mer eller mindre älskade första boken i den här serien, The Murder Complex, när jag läste den för sisådär ett och ett halvt år sedan. Jag har dock ingen aning om varför jag väntat så länge på att läsa den här uppföljande och avslutande boken, för The Death Code var minst lika bra som sin föregångare och jag tyckte så mycket om den.

Handlingen är oerhört blodig och rå, och folk dör som flugor. Vilket är något jag verkligen gillar. Så stort plus för det. Boken är dessutom både spännande och snabbläst, och det kändes som att sidorna bara svischade förbi. I övrigt så gillar jag världen, även om jag samtidigt tycker att det hela är aningen förvirrande, och slutet kändes väldigt rätt för karaktärerna (även om jag måste erkänna att jag hade varit helt okej med --> Meadows död också, spoilers slut).

Av karaktärerna så absolut älskar jag Meadow. Hon är så stark och bad ass. Jag gillar dessutom att tjejen har betydligt större färdigheter än vad killen har. Zephyr är jag dock inte alls lika förtjust i. Jag har liksom inget emot honom, utan jag är mest bara likgiltig. Dessutom tycker jag att Meadow är för bra för honom. I övrigt så tyckte jag mycket om Sketch och Meadows familj.

The Death Code var en riktigt bra bok, och jag ångrar att jag inte läst den tidigare. Handlingen faller mig verkligen i smaken och jag avgudar den ena huvudkaraktären. Dessutom kan jag inte låta bli att tycka att den här serien skulle göra sig ypperligt i filmformat. Rekommenderas varmt. 


8,5 / 10 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar